Kahjuks minu aasta algas pika haigla perioodiga, mis kurvastuseks ka minu töötamisele tõmbas valusa piiri…vaimne pool sooviks teha nii palju aga füüsiline pool lohiseb….aga pole hullu, varsti saame 100% jälle tööle 😀

Lümanda Põhikooli sünnipäevakss sai selline tagasihoidlik külalisteraamat.

Kindel soov oli tellijal, et raamat oleks nende kihelkonna rahvariide seeliku sarnane. Oi te ei kujuta ette, millist vaeva ma nägin, et välja mõelda see kuidas hakkab ühe köite peal olema plisseeritud osa. Kõigepealt tuli alustada sellest, et see plisseeritud seelik oli ääristatud kollase ja punase liistuga ja kuna tellijal endal oli vaid kauge udune pilt, siis hakkas uurimustöö. Õnneks said nad ise teha pildi seeliku äärest ja saata mulle…siis sain mina ka aimu mis moodi see välja näeb. Järgmiseks tuli mõelda kuidas see köitele paigutada. Suurt abi oma tehnoloogilises dilemmas sain minu arust parima rahvusliku tekstiili tundja Kersti käest 😀 SUUR tänu sulle Kersti!!!!
Ja tulemus kaane peal on siis selline…

Triikisin ja pressisin musta linast, õmblesin valge-punase-musta liistud kokku…selleks, et see voldi muster jääks näha, siis mustri osa alla ei pannud liimi ja see on “õhus”.
Aga nüüd räägime raamatu kõige kaunimast osast.
Kui direktor mulle meiliga saatis nende rahvariide vöö joonistuse, siis elementaarne, et mina ei hakka seda pusima, kuid minul on au õppida väga andekate erinevate käsitööliikide esindajatega ja üks nendest, kes ka mind õpetas kõlavööd tegema on Maare …hullult kahju, et tal pole oma blogi, et ma saaks näidata kui fantastilisi vöösid ta teeb, milline kvaliteet!!!

SUUUUR tänu ka sulle Maare. Loodan ainult, et suutsin sinu tööle teha väärilise kandja 🙂

Andmed ka: kaaned- must linane ja puuvillane (värvitud punane ja kollane liist), järjehoidja vöö- Maare, lehti u 175, suurus 18x27x2cm, tehnika-long stich ehk siis tavaline märkmikuköide.