Tahan rääkida teile ühe õpetliku loo, nii teile, kes te tellite käsitööliste ja kunstnike käest ja ka teile, kes te neid teete!
Õnneks või õnnetuseks on mu aastate pikkune tellimuste tegemine viinud ainult kahel korral kokku kliendiga, kes pole rahul minu tööga ja no, ütleme siis, et sellest tuleb lausa suurem jama 🙁 Viimane ja siis väga õnnetu juhus oli enne jõulu. Tellimus siis selline:

Suur õppetund mulle: nüüd uurin ma iga tellija käest täpselt järgi, milline võiks lõpptulemus olla!
Ja suurim nõuanne teile: kui te võtate mõne kunstnikuga ühendust, soovides käsitsi maalitud või meisterdatud asja, siis vaadake enne tema blogi/pildikausta, tutvuge tema töödega, see näitab ära tema taseme!
Ja kõige tähtsam: Kui teie soov on teha midagi pildi järgi, siis selleks on ikka teised teenused, kus prinditakse teie soov ja töödeldakse tootele!

Antud tellimuse puhul jäi minul kahe silma vahele vist kliendi soov, kes näitas pilti delfiinidest ja soovis TÄPSELT sama, oleks ma seda fikseerinud enda jaoks kohe, siis oleks ma ta suunanud sinna, kus on nii võimekas maalija, kes nii suurele seeriale sellise kopeerida või firma juurde, mis prindib faili, mis töödeldakse nõule.
Haiget ei teinud mitte tellimusest loobumine, vaid sellele lisandunud solvang, minu töö suhtes. Ka mina ei mõista tihti mingi kudumise või õmblemise töömahtu, sest ma ei tee seda. Aga ma nägin tohutult vaeva nende nõudega ja kui sulle öeldakse, et nad on lohakad, jne siis vabandage mu (vist) liiga kõrget enesehinnangut.

Lisapildid:

Ma ei räägi pikemalt nendest edasi.

Igas tahes olge kallid ja mõelge alati hästi hoolikalt läbi. Keegi meist ei soovi kurb olla.

EDIT: On juba olnud murelikke noote. Need nõud suutsime päästa kuumast ahjust ja nimed pesti maha, juba järgmine päev läksid nad ühe väga erilise inimese tütrele jõulukingiks!