Siin ilmas on kahjuks nii palju erinevaid tervisega seotud haigusi ja seisundeid, eriti valus on meile kõigile, kui see on seotud lastega. Kõik te olete olnud väga tublid, annetades ja toetades paljusid kampaaniaid. Alles oli väga uhke Pardiralli. Aga meie elu on seotud ELDÜ-ga. Reedel sõidavad noored Soome, lähevad Diabeediliitu õppima põhjanaabritelt diabeediga toimetulekut ja kaasa saavad nad suure kohvriga 35 tassi.

DSC01314

ELDÜ logo on selline

Maalisin selle natukene elavamaks (sööma-jooma)

DSC01315

Tagumisele poolele pakkus liit ise välja väga hea lause!

DSC01316

Lihtne ja lööv ja peaks euroopa noortele meeldima 🙂
Räägin natukene lähemalt ka. Väga vale on inimeste arusaam sellest haigusest, tihti võrreldakse seda ka II-tüübi diabeediga, mis on tõesti enamasti ülekaaluliste täiskasvanute haigus, kus magus on keelatud. Lapsed põevad I-tüübi diabeeti, mis on eluaegne seisund. Kujutage nüüd ette neid vapraid lapsi, kes mitu korda päevas mõõdavad näpuotsast verd ja süstivad mitu korda päevas või hoiavad peaaegu ööpäev läbi pumpa oma ihu küljes. JA seda kõike elu lõpuni! Nad on vaprad ja ellujääjad 🙂
Kuna diabeetiku elu koosneb süsivesikutega žongleerimisest, siis on tassi sees 100 ja 200 ml märgistused (spetsiaalselt mõõtsin).

DSC01318

DSC01319

Nad võivad süüa KÕIKE!!! Ainult neil on siis oma kellaajad ja kogused. Käiakse poodides pakenditelt lugemas süsivesikuid ja kodus kaalutakse toitu. Kuid selles pole mitte midagi ületamatut 🙂

1 thought on “ELDÜ

  1. Ruth says:

    Tubli töö! Eriti meeldib, et sees on mõõtmise võimalus.
    Edu ja terviseid Sulle!

    p.s. Ja tahtsin veel öelda, et mõnikord on 1.tüübi diabeetikul lausa KIIRESTI vaja magusat süüa või juua, et kiiresti veresuhkrut tõsta! Kunagi ammu oli see ühe lasteaedniku jaoks tõeline üllatus…et diabeetik peab kiirelt kommi sööma! 😛

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.