Lubage tutvustada mu näitusetööd!
Iga aasta Tartu kunstikooli KHB teine aasta ja PHB kolmas aasta teevad suure näituseprojekti. Kuna see aasta meie maailmalise pandeemia tõttu jäi reaalne näitus ära, siis kolisime selle netti ja näitus toimus virtuaalsel kujul Kunstmatrixis. Kutsun kõiki vaatama:
Facebookis ja Kunstmatrixis (viimane on ainult juuli kuus veel avatud ja siis kaob. Seal on 10 tuba, minu asi on esimeses)

Aga ma räägin siis selle sünniloo 🙂
Ma teadsin kohe, et tahan teha sellist mixedmedia ja taaskasutuse teemas asja. Algne mõte oli uks aga hilisemase pildistamise ja tassimise mõttes tänan õnne, et seda ei teinud.
Tooli sain kõrval külast, peale seda kui olin Tartu Taaskasutuse grupis Fb-s otsinud. Kiisude tudutool tuli mulle siis kunstiprojektiks (aitäh sulle Maire kiire reageerimise eest).

Mentoriks valisin ma Merille Hommiku oma koolist, konsepsiooni ja idee läbitöötamise eesmärgil. Ma üritasin vältida nö taaskasutuse kunsti ja olin pikalt hädas, et mida ma siis kleebin peale tekstuuriks. See oli kindel, et töö tuleb must ja valgusega!
Kuidagi hästi loomulikult ja orgaaniliselt siin karantiini ajal asja rahus seedides sattus minu kätte erinevatelt korilusretkedelt looduslikke ja orgaanilisi leide.
See tool oli pea kuu aega mu suures toas, kus ma iga päev midagi lisasin või sättisin.

Kui ma olin juba rahul, siis läks mitu kihti musta akrüüli peale!

Tekstuuri ja vormi tõin välja erinevate vahade ja efektvärvidega. Viimase boonusena lisasin kuldlehte.
Pildistama läksin alguses metsa aga sattusin suurde kriisi, kui taipasime, et asja, mis pidi olema reaalselt vaadeldav on äärmiselt keeruline saada pildile nii, et tema olemus ja valgus üksteist täiendades esile tuleks. Äpardunud esimene pildistamine metsas viis mu 100km eemale Norra mõisa, kus teadsin, et on just see olustik ja valgus, mida ma saan ideaalselt kasutada.

Ja siin ta siis ongi!


Aitäh kõigile kaasaelajatele ja sügisel saate teda ka reaalselt Tasku keskuse näitusel näha!