Ma ei tea kas ma olen nüüd vihane, õnnetu või pettunud, eks olen kõike.  Kõik kes te arvate, et õpitube on kerge teha ja muud me käsitöölised ei tee kui ainult koorime suuri rahasid….TE EKSITE SUURELT!!! 🙁

Räägin teile oma tänasest õnnetust päevast: Täna oli Tartus pidanud olema koolitus, mis loogiliselt oleks pidanud ära jääma aga ma ikkagi läksin.

 • Kell 10.00 hakkas karbi töötuba kuhu oli registreerinud 5 inimest kohale ilmus 2!
 • Kell sai 12.00 ja pidi hakkama Long Stich binding kuhu oli registreerunud 2 inimest…kohale ei ilmunud mitte kedagi!
 • Kuna ma ei hakanud tublisid karbi meisterdajaid kiirustama, siis tegime 13.30-ni välja rahus….uksest astus sisse üks inimene, kes tuli siis viimasesse 14.00 algavasse Paeltele õmmeldud märkmiku tundi, kuna ta nägi ka ju, et kedagi ei tule siis lahkus ja leppisime kokku, et teen uuesti aprillis töötoaga proovi. Nimekirjas oli 4 osalejat.

Lahkusin 13.45…..Kujutate ette siis minu tuju ja olekut. Pool kolm sain kahe väga pettunud osaleja telefoni kõne, kes ootasid mind. Mis ma ikka enam arutan seda, ma saan aru sellest inimesest ja mul on väga kurb tunne nüüd selletõttu, et nad pidid sedasi tagasi minema koju….Samas pole mõtet mulle öelda ka, et “Me organiseerisime selle jaoks lapsed ära” minul on kodus 3 last kellest üks vaevu aastane ja ma pidin ka leidma neile lapsehoidja + trantspordi Tartu.

Igastahes minu poolt ülimalt suured vabandused teile (kui ma nüüd ei eksi nimedega) Liisile ja Dianale. Kui te nüüd mulle andestate ja veel soovite osaleda kunagi, siis annan ma teile selle võimaluse kingina 🙂

Aga nüüd teeme siis kokkuvõtte. Kohale ilmus 2 inimest, osalustasu oli 8€ 16€ (osalejad) – 15€ (üür) = 1€ teenistust……….võtame nüüd sellest materjal+ sõit maha, siis maksin ma tänase päeva eest u 10€ ise!!!

Oleks ma teinud selle kolme inimesega ka siis oleks arvutus 40€ (osalejad) – 30€ (üür) = 10€ teenistus 6 tunnise tööpäeva eest…aga võtame maha veel materjalid ja sõit siis ma ei oleks teeninud mitte midagi.

Juba eelmine nädal Pärnus soovitasid mulle naised ja kõik tulevased koolitused hakkavad hõlmama endas ettemaksu…äkki see distsiplineerib natukene inimesi, sest seekord ma palusin kõiki, et kindlasti teatage, kui ei saa tulla.

Ma lähen ja magan nüüd oma paha tuju välja ja teen tööd edasi!


 

13 thoughts on “Tohutu pettumus!

 1. Sapsi says:

  saan aru su pettumusest :S
  ehk ainuke märkus, et oleks tulnud ka 14.00 algav kursus ära oodata. nende kahe inimese pettumus on ka arusaadav

 2. viki says:

  Jahh see oli minu viga ja ma tunnistan, oleks võinud selle 15 min veel oodata, kui niigi 2 tundi üle tegin….sellepärast ma vabandangi nende ees siin 🙂 eks see oli lihtsalt rida pettumuste kokkulangevusi….

 3. Triin says:

  Kallid Sulle .Tean mida tunned ,olen ka ise selle pettumuse pidanud üle elama .Lohutada ei oska kuidagai aga järgmine kord ehk jah oleks hea küsida ettemaksu .

 4. Terje says:

  Kindlasti ettemaksuga. Ja märge juurde ka, et nt alla 3 osalejaga tundi ei toimu ja raha tagasi. Imetlen, et sa ilma igasuguse garantiita nii pika reisi ette võtsid.

 5. Inga says:

  Oi, ma poleks ette kujutanudki, et ilma ettemaksuta on.
  Ikka kindlasti ettemaksuga, sina pead ju niikuinii oma aega raiskama, transpordi eest maksma, lastele hoidja organiseerima…
  Ma pole kunagi saanud ühelgi kursusel osaleda ilma ettemaksu maksmata.

  Nende kahe kella 14 registreerunu pettumus on muidugi mõistetav, aga ega nüüd olegi muud teha kui vabandada ja järgmisel korral paremini teha. Inimesed ikka teevad vigu 🙂

 6. Kikuliis says:

  Ütlen sulle lihtsalt PAI!
  Loodan, et sul ei võta see jama töötubade tegemise isu ära, sest sa oled nii tubli õpetaja tegelikult!

 7. Terje says:

  Jah, nii on avalike koolitustega pidevalt.
  Ütlen ausalt, et sel põhjusel ma avatud koolitusi enam ei tee. Teen ainult koolitusi, kus mind kutsutakse (üks organiseerib ja kutsub osalejad).
  JA ega ma töö kõrvalt rohkem jõuakski.
  Mõisatan Sinu pettumust. Küsi inimestelt ettemaksu ja Sa saad kohe aru, kas on mõtet kohale sõita.
  Edu!

 8. Triin says:

  Oh, kui kahju, et nii läks. Minagi nägin seda kursust ja pidasin plaani, et osaleks aga kuna sel nädalalõpul Tartusse ei saanud siis ei hakkanaud asja lähemalt uurima. Olin kindel, et kindlasti on kursus täis komplekteeritud.

 9. Kristy says:

  Väga kahju, et sul selline kehva õpitubade päev tuli. Ei tea, mida inimesed mõtlevad, kui registreerimisega endale kohustuse võtavad ja kohale ei ilmu. Ega vist muud võimalust ei ole, kui ettemaks peale panna. Sel juhul vähemalt tulevad kindlasti kohale need, kes tõsiselt osaleda tahavad.
  Olen ise ka pidanud mõnel üritustel osalemisest ära ütlema, kuid alati vähemalt kahe päevase ette teatamisega. See on ju nii elementaarne… vähemalt enamuse jaoks.
  Jõudu edaspidiseks!

 10. kreysy says:

  Ma tean mida sa tunned 😉
  Ka mina olen siin oma külakeses mõned õpitoad teinud. Õnneks, pole mul transporti läinud ja ka laps on piisavalt suur, aga oma aeg maksab ka midagi. Mina alla 5 inimese pole õpetama hakanudki. Ja muidugi pole julgenud ka raha ette küsida. Nii mõnigi õpituba on ära jäänud. Ja iga kord ma ütlen, et see on viimane 😀
  Ise küll hoolikalt mõtlen ja kaalun, kui end kuhugi kirja panen. Minu kõige suuremaks probleemiks ongi olnud transport, kuna ei oma lubasid. Ja tihtipeale on ka osalejate arv piiratud. Tobe ju, kui ise ei lähe, ja ei saa ka keegi teine minna. Njaa, kurb …
  Eks elu ise õpetabki. Igaljuhul soovitan sul tulevikus ettemaksu võtta, sinu enda aeg kullake ka maksab midagi 😉

 11. Leina says:

  Viki – sa oled vapper, et asja sel kujul ette võtta julgesid! Ainuke asi tõesti, et mina oleks pettumusest hoolimata oodanud 14.10ni, et olla kindel viimase kursuse osalejate tulemises/mittetulemises (kes eelnevate kursuslaste käitumisega kuidagi seotud pole).

  Aga paraku ei saa tõesti üldjuhul teha töötubasid juhul, kui pole enamiku osalejate osas ettemaksu ja minimaalne osalejate arv, millega kursus toimuda kindlalt täidetud.

  Sest kahjuks on nii, et kuigi osalejate jaoks võib igasugu asju ette tulla ning nad ei mõtle, mis võib juhtuda just nende kohaleilmumata jätmise tõttu. Sest iga õpetaja kujundab võimaliku minimaalse hinna arvestades inimeste hulka ning iga tulemata jääja on tegelikult rikkunud oma lubadust, millega sina oled arvestanud.

  Kursuse moodustab tegelikult ju kogu sellele pühendatud aeg ja materjalid ning juhul, kui ei ole tegemist puhtalt heategevusega, siis peab sellega ka arvestama. Ja et kõigile on poes leiva hind üks ning üüriarvetest ei pääse samuti.

  Olen mõelnud, et tegelikult tuleks inimestele lahti rääkida (ja vahel olen seda silmast-silma ka teinud aga ilmselt on siin teemat pikemaks postituseks), et millest see hind ikkagi tuleb jne. Et kursuse ettevalmistamine hakkab enamasti juba pakkumise kirjutamisest/eelsuhtlusest, ning lõpeb hetkel, kui asjad on kodus lahti pakitud, puhtaks pestud ja materjalide revisjon tehtud.

  Hinna hulka kuulub nii materjalide tasu, üür, õppematerjalide trükkimine, transport ja muud rahalised kulud + kogu tööaeg, mille hulka peab arvestama ettevalmistustööd, pakkimised, teeloleku aja, ruumide ettevalmistamise, töötoa tegeliku aja, kokkupakkimise, kojusõidu, (olenevalt teemast ka töövahendite puhastamise) ning revisjoni + riigikümnis.

  Ühe töötoa tööaeg on siis, kui teha seda südamega minu arvestustes minimaalselt 8 tunni töö – rääkimata siis ajast, mis on kulunud enda harimisele ning vaimsele ettevalmistamisele.

  Seega, pea püsti ning küllap aja edenedes siiski kujuneb sul välja oma kindlustusmehhanism, et oma aja ja rahadega mitte miinusesse jääda.

 12. Elsa says:

  Ma kohe piiiiikalt kaalusin seda koolituspäeva – pikka aega ootasin, et sa ka Tartusse tuleks köitmist õpetama. Aga no oli näha, et ei vea ajaliselt vist kuidagi välja… Mõtlesin viimase hetkeni ja siis kartsin juba, et kohad ka niikuinii täis 😉
  Ma tegelikult soovitan isegi kogu raha ette küsida. Nii et rahateema ammu enne korraldatud ja ei pea ka koolitust rahadega krabistamisega alustama 🙂 Samas on lohutus neilegi, kes miskil ootamatult kerkiva takistuse puhul ei pea pabistama, et võtsid koha osalusnimekirjas, kuid tasu sa selle eest ei saagi…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.