Minuga võttis ühendust üks värske ema ühe ideega. Kinkida raamat sünnitoetajale. Märksõnadeks anti mulle: maalähedus, ÖKO, taaskasutus, pehmed ja maalähedased toonid, jne. Olles ära töödelnud 19 lehekülge väga intiimset ja võimsat teksti, mis koosnes kahe lapse ootusest-rasedusest-sünnitusest ja väga ilusast pühendusest. Kuna ma ise ei tahtnud teha sellist lihtsamat ja dekoratiivsemat köidet, siis valisin kõige tavalisema raamatuköite. Et lehed ilusasti jääks plaanisin kohe, et kõik kokkumurtud paberid tuleb eraldi kokku õmmelda. Mitu päeva moosisime abikaasaga printerit, et see suudaks seda 19 lehekülge õieti printida, siis õmblema, jne. Nüüd siis tulemus saavutada maksimaalne loodusliku ja taaskasutuse soov:

  • Looduslik- sisuks Räpina looduslik paber (mis minuteada peaks olema ju ka veel taaskasutus), naturaalne linane kangas kaante katteks ja puuvillasest kangast lilled. Nööbid on muidust.
  • Taaskasutus- kaanepapp on vana köitekaan, need samad puidust nööbid on vanalt pluusilt, ja tegelikult on see linane riie kaltsujäägid mis siis kokku õmmeldud.

Ainukesed asjad mida ma siis ei pea siis nende teemade alla on: liim, printimis tint ja õmblemise niit.

Kuid kui kõik see kõrvale jätta, siis see asi on nii hingega, mul on väga raske teile seda selgeks teha, sest lugedes seda sisu ja mõeldes selle idee peale kinkida selline asi sünnitoetajale mälestuseks, meenutamaks igaveseks tema tohutut panust kahe ilmakodaniku sünnile. Kinkija kleepis mõlema lapse teema juurde ka selle lapse pildi.